8 Mayıs 2013 Çarşamba

Yaliciftlik resimleri bodrum yaliciftlik resimleri fotograflari


Yalıçiftlik – Bodrum Gezi Yerleri
Yalıçiftlik Bodrum’dan 20 dakika uzaklıktadır. Yol boyunca çam ormanları arasından gidilmektedir, yol virajlı ve dardır.
Kendi aracınızla gitmek isterseniz Bodrum’a gelişte Torba kavşağından sola giden yolda Yalıçiftlik, Kızılağaç köyü tabelası bulunmaktadır. Bu yoldan devam ederek yol boyu bulunan tabelaları takip ederek çam ağaçları arasından sahile ulaşabilirsiniz
Yalıçiftlik – Bodrum Gezi Yerleri

Gökova Körfezi’nin girişinde bulunan çakıllı bir sahili vardır ve kıyının doğu kısmı kumluktur. Kalabalıktan uzakta güneşlenmek ve denize girmek isterseniz biraz ilerde bulunan kayalıklara gidebilirsiniz.
Bodrum’un belki de en güzel denizi bu bölgede bulunan koylardadır. Özellikle mavi tur tekneleri ve yatlar burada bulunan küçük koylara gelmektedirler.
Yalıçiftliğe giderken Mumcular’a zeytinyağı almak için uğramalısınız.


Yalıçiftlik’ten dört kilometre sonra ise Çiftlikköy’e ulaşılmaktadır. Bu köy tarımla uğraşılmaktadır. Ayrıca ormanda bulunan kovanlardan çam balı toplanmakta ve bahçelerde incir ağaçları bulunmaktadır.
Bodrum yarımadasında çiftlik yaşamı bu köyde devam etmektedir. Taştan yapılmış çiftlik evler tepenin eteklerine yapılmıştır.
Çiftlik Köyü denizden içerde kalmaktadır fakat sahilde restoranlar bulunmaktadır.
Çiftlik çok sayıda mahalleden oluşan büyük bir beldedir. Yazlık evlerin yapılmasıyla bölgede turizm gelişmektedir. Çiftlik köyüne giderken yol boyunca incir, badem, zeytin ve keçiboynuzu ağaçları bulunmaktadır.
Günübirlik gezi için bu güzel koylara gidebilir muhteşem denizi ve doğasında güzel bir gün geçirebilirsiniz. Kargıcık bükü ve Pabuç koyunda bulunan nitelikli otel ve tatil köylerinde konaklama imkanı da bulunmaktadır.


5 Mayıs 2013 Pazar

istanbul anadolu yakasi gezi ve piknik yerleri resimleri fotograflari


İstanbul Anadolu Yakası Piknik ve Gezi Rehberi
İstanbul çok kalabalık ve yoğun yaşanılan bir şehir olmasının yanı sıra tatil günlerinde gidebileceğiniz sakin ve huzurlu mesire yerleri bakımından da çok zengindir. Haftanın yorgunluğunu ve stresini üstünüzden atmak isterseniz doğa ile baş başa bir gün geçirebilirsiniz. Anadolu yakasında oturanların hafta sonu gezi için gidebileceği mesire alanlarından birkaçı şunlardır.
:
Dilburnu Piknik Alanı
Çamların altında deniz ve doğanın iç içe olduğu bir alanda piknik yapmak isterseniz burası tam size göre. Büyükada da bulunan Dilburnu piknik alanına Bostancı’dan gemi veya motorla gidebilirsiniz. Karmaşa ve trafikten uzak sessiz ve doğa ile baş başa bir piknik alanıdır.
Avcıkoru Piknik alanı
Ömerli Şile yolu üzerinde olan Avcıkoru piknik alanında doğa ile baş başa güzel bir gün geçirebilirsiniz. Özellikle sporcuların tercih ettiği mesire ve piknik alanıdır. Patika yollarında yürüyüş yapabilir güzel bir gün geçirebilirsiniz.
Avcıkoru ulaşım : Üsküdar tarafından, Üsküdar – Şile TEM Otoyolunu Ömerli mevkiinden 5 kilometre sonra, Şile yönünden de 10 kilometre sonra otoyola cepheli girişi bulunmaktadır.
Aydos Piknik Alanı
Aydos piknik alanına E-5 ve TEM bağlantıları ile Kartal-Yakacık ve Sultanbeyli istikametlerinden ulaşabilirsiniz. Ailece gidilebileceğiniz piknik alanlarından biridir.
E-5 ve TEM bağlantılarıyla Kartal-Yakacık ve Sultanbeyli istikametlerinden ulaşım sağlanabilmektedir.
İstanbul Anadolu Yakası Piknik ve Gezi Rehberi
Elmas Burnu Piknik Alanı
Riva da olan Elmas Burnu piknik alanında masmavi denizin ve yemyeşil doğanın güzel uyumunu görebilirsiniz. Beykoz’dan gidebileceğiniz piknik alanında çam ağaçları altında güzel bir gün geçirebilirsiniz. Mis gibi çam kokusu ve deniz kokusunu doya doya içinize çekebileceğiniz bir mesire yeridir.
TEM bağlantısıyla Kavacık’tan Riva’ya kadar uzanan otoyol üzerinden 20 dakikada gidilebilmektedir. Bunun dışında, Beykoz Mahmut Şevket Paşa köyü ile bağlantılı olarak da ulaşım mümkündür.
Mihribad Piknik Alanı
Kanlıca’ya yakın olan piknik alanı 200 dönümlük araziye sahiptir. Piknik alanında çocuk parkı ve koşu parkı bulunmaktadır. Yürüyüş veya koşu yapabileceğiniz piknik alanında doğa ile baş başa güzel bir gün geçirebilirsiniz.
Mihrabad Mesire Yerine ulaşım için Kanlıca yönü ile sahilden gidilebildiği gibi, TEM bağlantı yolu Kavacık Tekke mevkiinden de ulaşım mümkündür.
Heybeliada Değirmen Burnu
Heybeliada İstanbul’da hafta sonu gezisi yapmak isteyenler için mükemmel mekanlardan biri. Heybeliada Değirmen Burnu’nun ise apayrı bir güzelliği vardır. Buradaki tarihi değirmene çıktığınızda İstanbul kıyılarını ve diğer adaları seyredebilir, şehir hatları vapurlarını izleyebilirsiniz. Buradaki Aşıklar Yolu meşhurdur. Ayrıca çam ağaçlarının altında dilediğiniz gibi piknik yapma imkanı vardır. Bunun dışında dilerseniz faytonla gezinti yapabileceğiniz gibi küçük koylarda denize de girebilirsiniz.


Büyükada Piknik Yerleri
Büyükada hafta sonu piknik yapmak için İstanbullulara mükemmel fırsatlar sunan bölgelerden biridir. Büyükada’da dilerseniz asırlık ağaçların gölgesinde piknik yapabileceğiniz gibi, dilerseniz faytonla veya bisikletle mükemmel bir ada turu yapabilirsiniz.
İstanbul Anadolu Yakası Piknik ve Gezi Rehberi
Göztepe Mesire Yeri
İstanbul ve Boğaz’ı farklı bir panoramadan seyretmek istiyorsanız Anadolu yakasında mutlaka gidilmesi gereken noktalardan biride Göztepe Mesire Yeridir. Havanın açık olduğu bir günde buraya yolunuz düşerse karşı kıyıdaki Maslak, Sarıyer ve Belgrad Ormanları’nı keyifle seyredebilirsiniz. Buradaki çam ağaçlarıyla çevrili düzlükler güzel bir piknik için uygun alanlardır.
Göztepe Mesire Yeri 2. Boğaz Köprüsü yakınındaki Kavacık – Çavuşbaşı istikametinde sola dönüp Mahmut Şevket Paşa’ya giden yol üzerindedir.
Hacet Deresi Piknik Alanı
Hacet Deresi Tuzla çevresinin önemli piknik alanlarındandır. Bölgedeki dev çam ağaçları bölge halkına sıcak yaz aylarında serin gölgelerini sunmaktadır. Adalara özgü kızılçamlar Anadolu yakasında sadece bu çevrede görülebilmektedir.
Hacet Deresi Tuzla’nın kuzey yönünde yükseltiler içindeki Aydınlı Köyü’nün içindedir.
Kaymakdonduran Mesire Yerleri
Boğazın girişinde Beykoz’da yüzyıllardır buz gibi sularıyla İstanbul halkına hizmet veren Kaymakdonduran piknik alanları, ahşap masalarla dolu çimenlikleriyle 650 dönümlük bir alanda sizleri bekliyor. Etrafta karşılaşacağınız sincaplar sizi şaşırtmasın.
Kaymakdonduran Piknik alanına Beykoz – Akbaba Köyü istikametinden 3 kilometre sonra saparak, 1 kilometre sonra varabilirsiniz.
Polonezköy Tabiat parkı
Bir grup Polaonyalı tarafından kurulan Polonezköy, bin bir çeşit bitki türü ve ağaç ile ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. Burada , farklı bir kültür ve hayat tarzının da yansımalarını keşfetmenin heyecanını yaşayabilirsiniz. Yürüyüş ve piknik alanları size mükemmel bir gün vadediyor.
Polonezköy’e Kavacık – Çavuşbaşı üzerinden tabelaları takiben veya Beykoz – Riva ve Alemdağ – Şile üzerinden gidilebilir.
Taşdelen Piknik Alanları
Orman içindeki çeşmelerden gürül gürül akan Taşdelen suyunu içmek istiyorsanız 800 dönüme yayılan doğal güzellik sizleri bekliyor. Meşe, kayın, göknar ve çam ağaçlarıyla kaplı mesire alanında yürüyüş ve koşu yapma imkanı bulunmaktadır. Ailenizle birlikte mükemmel zaman geçirebileceğiniz bu nezih ortam enerjinizi tekrar toplamanıza yardımcı olacaktır.
Piknik alanı Üsküdar – Şile TEM yolu üzerinden gidildiğinde Taşdelen’in merkezinden 1 kilometre uzaklıktadır.
Sazakçeşme Mesire Yeleri
Piknik yapma, yürüyüş ve dinlenme için İstanbul Anadolu Yakası’nın önemli mesire yerlerinden biri de Sazakçeşme Mesire alanıdır. Burada ailenizle birlikte hoşça vakit geçirebilirsiniz.
Sazakçeşme Üsküdar’a yaklaşık 25 kilometre mesafede olup, Şile TEM yolu takip edildiğinde sağ taraftadır.

Zeugma resimleri gaziantep zeugma fotograflari


Zeugma – Gaziantep Gezisi
Zeugma Gaziantep ilinde, Nizip ilçesinin 10 km. doğusunda. Birecik Baraj gölü kıyısında Belkıs köyünün yakınında yedi tepe üzerine kurulmuş antik bir kenttir.
Belkıs – Zeugma’da ilk kazı, kaçak kazı ihbarına istinaden Gaziantep Müze Müdürlüğü tarafından 1987 yılında gerçekleştirildi.
GAP kapsamında inşa edilen Birecik Barajı’nda su tutulmaya başlanmasıyla birlikte, Türk ve yabancılardan oluşan ekipler tarafından antik kentin sular altında kalacak kısımları yoğun kazılar yapılarak kurtarılmaya çalışıldı.


1999 ve 2000 yıllarında A- bölgesinde kazı çalışmaları yapıldı ve Poseidon ve Euphrates villaları çıkarıldı.
Bu kazılarda Fresk ve stüko tekniğinde yapılmış figürlü, bitkisel, geometrik duvar resimleri bulunmuştur. Çok sayıda sikke, bronz ve pişmiş toprak heykelcik, kandil ve çömlekler gün ışığına çıkarılmış, sırt üstü yatar şekilde duran Savaş Tanrısı ünlü bronz Mars heykeli de bu kazılarda bulunmuştur.
Temmuz 2000 de B – bölgesinde kazıya başlanmış, Ekim 2000 de son verilmiştir.
Ziyafet sofrası, Europa’nın kaçırılışı ve Eros mozaikleri, Freskler çıkarılmıştır. Antiokhos stili heykelcikler, sikkeler, çömlekler ve bronz kazanlar gün ışığına çıkarılmıştır.
Yapılan bu kurtarma kazıları Zeugma’nın önemli bir sanat merkezi olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Zeugma’nın yaklaşık 1/4 ‘lük kısmı Birecik Baraj gölü suları altında kalmıştır.
Su altında kalmayan büyük bölümünde de villalar, sütunlu caddeler, tiyatro, agora, hamam ve tapınak 3-4 metre toprağın altında bulunmaktadır.
Kurtarma kazılarından çıkartılan mozaikler, Mars heykeli, duvar resimleri ve Kil Mühür Baskı Koleksiyonu Gaziantep arkeoloji müzesinde sergilenmektedir. Ayrıca, 2003 yılında restorasyon amaçlı kazı çalışmalarına başlanmış ve Dionysos Villasının kazısı tamamlanıp restorasyona hazır hale getirilmiştir. Danae villası kısmen açığa çıkarılmıştır. Bu iki villanın restorasyonu sonucunda, Zeugma açık hava müzesinin başlangıcı yapılmıştır. Çalışmalar sonucu ziyaretçiler mozaikleri villalarda orijinal mekanlarında görebilecekler.

Şu an dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi Ekim 2011’de resmi açılışı yapıldı. Gaziantep’teki eski Tekel içki fabrikasının yerine kurulan müzede yaklaşık 1700 metrekarelik mozaik sergilenmekte. Zeugma Antik kentinden çıkarılan ve şuana kadar restorasyonu tamamlanmış 1700 metrekare mozaik sergilenmektedir.
Kent Roma döneminde en zengin dönemini yaşamış. Roma döneminde askerlerin lüksünden kaçınılmamış. Zeugma’daki komutan evleri dönemin lüksünü yansıtarak günümüze kadar kalmıştır. Zeugma’nın komutanları zemine halı sermek yerine cam ve renkli taştan mozaikler döşetirlermiş.
Zeugma - Gaziantep Gezisi
Antakya’dan Çine uzanan tarihi ipek yolu Zeugma’dan geçmekteydi. Ayrıca batıdan Düllük, doğudan Edessa’dan gelen antik yollarda Zeugma’dan geçmekteydi. Kazılarda bulunan 100.000’in üstündeki mühür baskılar Zeugma kentinin haberleşme ve ticaretteki önemini göstermektedir.
Önce İskender sonra Yunanlılar, daha sonra Romalılar Zeugma’yı bir ileri karakol olarak kullanmışlar. 5 – 6 bin askerle, olası saldırılara karşı savunma gücü olarak komutanlar Zeugma’da kalırlarmış. Ticaretin yoğun olması ve askeri gücün ekonomiye katkısı dolayısıyla Zeugma kenti zenginleşmiş. Bu zenginlikle Fırat manzaralı teraslara çok sayıda villa inşa edilmiş.
Evlerin zemini mozaik, duvarlar fresklerle bezenmiş olup, odalar mobilya, heykel ve sair heykelciklerle süslenmiş. Duvar resimlerinde tanrıça, insan, hayvan ve geometrik resimler yapılmış. Renkler dün yapılmış gibi canlılığını korumakta, ayrıca yontu sanatı da gelişmiş.
M.S. 256 yılında Sasani kralı Şapur I, Zeugma’yı işgal ederek yakıp yıkmış, daha sonrada kent bir depremle alt üst olmuştur. Bu tarihten sonra Zeugma bir daha eski ihtişamlı günlerine ulaşamamıştır. Kent 5 ve 6.yy Bizans hakimiyetine girmiş, 7.yy Arap akınları sonucu terk edilmiştir. 9 – 12 yy arasında İslami yerleşim olarak devam etmiştir. 17.yy ise yanı başına Belkıs köyü kurulmuştur.

21 Nisan 2013 Pazar

Gönen kaplica resimleri fotograflari bilgiler


Gönen Kaplıcaları Gezisi
Gönen eskiden beri önemli bir kaplıca merkezidir. Balıkesir iline bağlı Gönen kaplıcaları Gönen Çayı kenarında konuşlanmıştır. Gönen kaplıcaları yetmiş bin metrekarelik milli park üzerindedir. Gönen tertemiz havası ve doğal güzellikleri ile hem şifalı sularından şifa bulabileceğiniz hem de ruhunuzu dinlendirebileceğiniz bir yerdir.
Gönen Kaplıcaları Gezisi

Termal su, çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. İçme ve banyo kürleri olarak yararlanılıyor ve suyun sıcaklığı 78 derecedir. Kadın hastalıkları, idrar yolları hastalıkları, damar sertliği, kolitis, solunum sistemi hastalıkları, ortopedik ve nörolojik hastalıkların tedavisinde kaplıcalardan faydalanılmaktadır. Dünyada çok az rastlanır bir biçimde saf, temiz ve özelliğini yitirmeden kalmış olan kaplıca suyu, kronik alt ve üst solunum yolu hastalıklarında etkindir.


Gönen’de kaliteli tesisler hizmet vermektedir. Otellerde termal havuzlar, sağlık banyoları ve fizik tedavi merkezleri bulunmaktadır.
Otellerin düzenlediği çevre gezilerine katılarak yöreyi daha iyi tanıyabilirsiniz.
Termal Tesislerinin yakınında bulunan müzede taban mozaiği ile Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait taş eserler sergilenmektedir.
Gönen’de yapacağınız tatilinizden dinlenmiş ve sağlığınıza kavuşmuş olarak dönebilirsiniz.
Gönen’e nasıl gidilir?
Gönen’e Ulaşım
Gönen’e ulaşım çok kolaydır. İstanbul-Bandırma arası deniz otobüsüyle 2 saat. Bandırma’dan arabayla yarım saatte Gönen’e ulaşabilirsiniz.
Balıkesir-Gönen arası 74 km dir.
Bursa-Gönen arası 150 km.
İzmir-Gönen arası 250 km dir.

19 Nisan 2013 Cuma

10 Nisan 2013 Çarşamba

Kuşadası Plajları Resimleri Özellikleri

Kuşadası Plajları Gezi Rehberi Kuşadası mavi bayrak almış temiz denizi ve eşsiz kumu ile tatilcilerin ilgisini çekmektedir. Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan carette caretta deniz kaplumbağaları yumurtalarını Davutlar plajına bırakmaktadırlar. Kuşadası plajları 20 km üstünde kumsal şeridine sahip bir tatil merkezidir. Kuşadası’nda plajlar kumluktur, deniz sakin ve dalgasızdır. Ağustos aylarında akşam saatleri deniz dalgalı olmaktadır. Kuşadası plajları ücretsizdir ve plajdaki işletmelerden ücret karşılığı şemsiye veya şezlong kiralayabilirsiniz. Kuşadası plajlarının genelinde su sporları yapılabilmektedir. Kano, deniz bisikleti, jet ski, paraşüt ve su altı sporları yapılabilmektedir. Kuşadası çok uzun bir sahil şeridine sahip olduğu için çok plajı bulunmaktadır. Bu plajlardan bir kısmını şu şekilde sayabiliriz: Kuşadası Halk Plajı Kuşadası’nın merkezindedir arıtma eksikliği yüzünden uzun yıllar burada denize girilememiştir. Son yıllarda arıtma sisteminin düzene girmesiyle denize girilebilmektedir. Şehir merkezinde olması ve hiçbir taşıta gereksinim olmadan ulaşılabilmesinden dolayı tercih edilen plajlardandır. Plajda şemsiye, duş ve tuvalet hizmeti bulunmaktadır. Çok kalabalık bir plajdır. Kuşadası Yeşil plaj Kumlu Yeşil plaj kadınlar plajının yanındadır. Küçük, sessiz ve palmiye ağaçları bulunan bir plajdır. Yazın özellikle Pazar günü yerli turistin akınına uğramaktadır. Bu plajda kumsal güzeldir ve denizde temizdir. Kuşadası Yılancı Burnu Plajı Güvercin Adasının solunda şehir merkezine çok yakın bir yarımadadır. Burada iki plaj vardır plajlardan birinin denizi taşlık ve kayalıktır. Deniz sakin fakat dibi taşlıdır. Kıyıda iki adet Beach Club bulunmaktadır. Bu Clublarda gündüzleri müziğin ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Kuşadası Kadınlar Denizi Kuşadası merkeze 3 km uzaklıktadır. Uzun açık kumsala sahip olan kadınlar plajı Kuşadası’nın en popüler plajıdır. Plaj 1 km uzunluğunda olup plajda kabin, şezlong ve şemsiye bulunmaktadır. Kuşadası merkezden düzenli olarak minibüsler bu plaja gitmektedir. Bu plaj halk plajı olup girişte herhangi bir ücret ödenmez. Yazın Pazar günleri günübirlik gelenlerden dolayı plaj çok kalabalık olur. Kuşadası Güvercin Ada Güvercin Ada eteklerinde Kuşadası’nı izlemek ve denize girmek çok keyiflidir. Deniz burada derin ve kayalıktır. Burası özel işletmeye bağlı olduğundan giriş ücretlidir. Kuşadası Long Beach (Uzun Plaj) Kuşadası’nın güneyinde olup minibüsle ulaşılabilir. Sahil boyunca otel, yazlık ve restoranlar bulunmaktadır. Plajın uzunluğu 6 km dir. Plajı uzun ve kumludur denizde temizdir. Plajda su sporları yapma imkanı bulunmaktadır. Kuşadası Kuştur Plajı Şehir merkezinin 5 km kuzeyindedir. Kuştur plajı bölgedeki en temiz ve popüler plajlardandır. Deniz sabahları sakindir öğleden sonraları ise genelde dalgalıdır. Plaj voleybolu sahası bulunmaktadır. Bu plajda su sporları da yapılabilmektedir. Kuştur plajında güneşin batışını seyretmek ayrı bir keyiftir. Kuşadası Pamucak Plajı Kuşadası merkeze 10 km uzaklıkta olan plajın uzunluğu 5 km genişliği ise 80 metredir. Plaj boyunca birçok otel bulunmaktadır. Özellikle Pazar günleri plaj yerli turistlerle dolmaktadır. Davutlar sahili ve Milli Park koylarında denizin tadını çıkarabilirsiniz. Deniz ve sahil çok güzeldir. Bu plajlara Kuşadası merkezden minibüsler gitmektedir. Kuşadası plajları çok güzel ve geniştir. Mavi ve yeşilin uyumunu bu plajlarda görebilirsiniz. Sakin ve dinlenmek isteyenlere hitap eden plajlar olduğu gibi hareketli ve kalabalık plajları da bulunmaktadır. Bütün bu doğal güzellikleri görmek ve yaşamak bir ayrıcalıktır. Kuşadası’nda unutamayacağınız bir tatil geçirebilirsiniz.

8 Nisan 2013 Pazartesi

Marmaris içmeleri resimleri görüntüleri


İçmeler – Marmaris
Marmaris’e yakın olması ve güzel doğası ile içmeler çok tercih edilen bir tatil beldesidir.
İçmeler’in eski köy yerleşiminde turunç ve zeytin ağaçlarına sık rastlanmaktadır. Çevresi çam ormanları ile kaplı cennetten bir köşedir adeta. İçmeler uzun ve temiz sahili ile Mavi Bayrak ödülünü defalarca kazanmış bir tatil beldesidir. Kent merkezini süsleyen çiçekler, palmiyeler, çeşitli meyve ağaçları ve okaliptüs ağaçları da çok güzel bir görüntü sunmaktadır. Eşine sadece California’da rastlanan günlük (sığla) ağacı Marmaris çevresinde geniş bir alanda görülmektedir. Çok fazla oksijen üreten bir ağaç türüdür.
İçmeler geniş yürüyüş alanları, plajları ve akıntılı serin denizi ile bir kere gidince tekrar gitmek isteyeceğiniz bir yerdir. Gündüz sahil boyunca uzanan plajda yürüyüş yapabilirsiniz. Denizin üzerinde paraşütle salınabilir, motorun çektiği deniz botuna binebilirsiniz. Dalgıçlık ve su kayağı yapabilir, üstü kapalı iki kişilik deniz bisikleti kiralayıp çok temiz ve güzel sahile sahip olanKeçi Adasına gidebilirsiniz. Marmaris – İçmeler arasındaki uzun kıyı şeridinde bisikletle gezi yapabilirsiniz. İçmeler’in etrafında bulunan dağlara tırmanabilir ve eşsiz manzarayı izleyebilirsiniz. Bu gezi sırasında yanınıza fotoğraf makinesi ve su almayı unutmayın. Günübirlik tekne turları ile yakın koyları gezebilirsiniz.

7 Nisan 2013 Pazar

Hatay Tatil yerleri resimleri görüntüleri


Ben de bir Hataylı olarak bu yazıyı paylaşırken ve şuan da memlekette olmadığımdan dolayı heyecanlandım sizlerle paylaşmak istedim :)

Antakya – Hatay Gezi Yerleri
Antakya birçok topluluğa ev sahipliği yapmış olup çok zengin bir tarihi kültüre sahiptir. Antakya tarihi yerleri açısından çok zengin olmasının yanı sıra yemek kültürü olarak da çok zengin. Antakya’da mutlaka görmeniz ve yemeniz gerekenlere geçmeden önce genel bir bilgi vermek isterim. Antakya’nın kıyıdan uzaklığı 22 km ‘dir. Denizden yüksekliği ise 80 km’dir.


Şehrin ortasından Asi Nehri geçmektedir. Asi Nehri Güney’den Kuzey’e ters akan tek nehirdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kozmopolit kentlerinden birisidir. Çok uzun bir süre bir arada yaşamış, etnik kökenleri, dinleri farklı birçok topluluğa ev sahipliği yapmış bu kent UNESCO barış kenti adayı olmuş ve ikinci kent seçilmiştir.
Antakya Görülmesi Gereken Yerler
St. Pierre Kilisesi: Antakya’nın 2 km kuzeydoğusunda olup 13 metre uzunluğunda, 7 metre yüksekliğinde ve 9.5 metre genişliğinde doğal mağaradır. 1963 yılında Papa VI. Paul tarafından burası Hıristiyanların Hac yeri olarak kabul edilmiştir.
HARON (Cehennem Kayıkçısı): St. Pierre Kilisesinin 20 m. uzağında bulunmaktadır. Kayalara oyulmuş bir büst bulunmaktadır. Bu büst başında örtü bulunan bir insan portresidir.
Hatay Arkeoloji Müzesi (Antakya Mozaik Müzesi): Mozaik koleksiyonu zenginliği bakımından dünyada ikinci sırada yer almaktadır. Para koleksiyonu açısındansa üçüncü sıradadır. Yapılan kazılarda çıkartılan çeşitli süs eşyaları, heykeller ve mezarlar sergilenen eserler arasındadır. Bu müzeyi mutlaka gezmelisiniz.
Beşikli Mağara: Kayaya oyulmuş mezar kompleksidir.
Titus – Vespasianus Tüneli ve Kaya Mezarları: Kanal 1.330 metre uzunluğundadır. Roma dönemine ait 13 kaya mezardan oluşmaktadır.
St. Simeon Manastırı: Aknehir Beldesi sınırları içinde 479 metre yüksekliğinde bir tepe üzerinde kurulmuştur. M.S. 6.yy yapılmıştır.
Harbiye (Daphne): Antakya’ya uzaklığı 10 km dir. Büyük restoranların bulunduğu lezzetli yemekler yiyebileceğiniz turizm merkezidir.
Seleukeia Pierria (Çevlik) Ören Yeri: Şehir Roma çağında en parlak günlerini yaşamıştır. Şehirden günümüze Antik Liman kalıntısı, Titus – Vespasianus Tüneli, Dor mabedi ve Kaya mezarları kalmıştır.


Habib-i Neccar Camii: Anadolu’nun ilk camiidir ve Müslümanlık buradan Anadolu’ya yayılmaya başlamıştır. M.S 636 yılında inşa edilmiştir.
Vakıflı Ermeni Köyü: Bu köyü diğerlerinden ayıran özellik Ermenistan sınırları dışında yer alıp da tüm nüfusu Ermenilerden oluşmasıdır.
Uzun Çarşı: Yöresel ürün, baharat ve el sanatları gibi her türlü ihtiyaç maddesini bulabileceğiniz otantik bir çarşıdır.
Bayezid-i Bestami Makamı: Bayezid-i Bestami adına bir cami ve ziyaret yeri bulunmaktadır. Kalenin bazı bölümleri kısmen ayaktadır.
Payas Sokulu Mehmet Paşa Külliyesi: Külliye bünyesinde; 45 dükkanlı han, imaret, çifte hamam, cami ve medrese bulunmaktadır.
Antakya Surları
Şeyh Ahmet Kuseyri Camii ve Türbesi
Ortodoks Kilisesi (Aziz Piyer ve Aziz Paul)
Hızır Türbesi ve Musa Ağacı
Ulu Camii
Katolik Kilisesi
Protestan Kilisesi
Havra
Meydan Hamamı
Antakya Sokakları
Kızlar Sarayı
Bakras Kalesi
Payas Kalesi
Koz Kalesi
Darb-ı Sak Kalesi
Yenişehir Gölü
Batıayaz
İssos (Epifenya) Harabeleri
Barlaam Manastırı
Aççana Ören yeri
Antakya’ya gelip bu tarihi güzellikleri gezip gördükten sonra yemeden gitmemeniz gerekenler ise şunlardır:
Antakya Yemekleri
Antakya Mezeleri: Tereyağlı Humus, Tarator, cevizli biber, Çiğ köfte, Babagannuc, Kekik Salatası, Süzme yoğurt, Biber yoğurtlama (çok acıdır haberiniz olsun), Çökelek salatası. Bu çok lezzetli mezeleri harika doğa manzarasına sahip ’ta Kule Restoran’da yiyebilirsiniz.
Buranın dışında Anadolu Restaurant veya Sveyka Restaurant’a da gidebilirsiniz.
Antakya Künefe: Künefe de ise iki çeşit var; Harbiye tipi ve Çarşı tipi künefe. İkisini de tatmanızı tavsiye ederim. Harbiye tipi künefeyi birçok restoranda yiyebilirsiniz. Çarşı tipi künefeyi yemek için Ferah künefeyi tavsiye ederim.
Antakya Ana Yemekler: Kabak Boraniye, Yaprak sarması, Aşür (Hrise), Kaytaz böreği, Oruk. Bu yemekler gerçekten çok lezzetli mutlaka tatmalısınız.
Döner kebap: Lavaş ekmeğine dürüm olarak yiyebilirsiniz çok güzel.
Haytalı, Kabak tatlısı ve ceviz reçeli
Bu harika yemek ve tatlıların üstüne isterseniz nargile keyfi yapabilirsiniz.

Ehliyet Sinavi Giris Yerleri 13 nisan 2013 Ehliyet Sinavi Sinav merkezleri


EHLİYET SINAVINA GİRİŞ YERLERİ LİNKİ AŞAĞIDADIR...
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması planlanan Motorlu Taşıtlar Sürücü belgesi ehliyet sınav giriş yerleri linki aşağıdadır. 
Bu sayfamızı Sık Kullanılanlara Ekleyerek sınav sonuçlarını hızlı bir şekilde takip edebilirsiniz.
Ehliyet sınavına giriş belgesi almak ve sınava giriş yerinizi öğrenmek için TC kimlik numaranız ile sorgulama yapınız.



Etiketler: ehliyet sınav giriş yerleri, ehliyet sınav yerleri, meb ehliyet sınav yerleri, ehliyet giriş belgesi, meb ehliyet giriş belgesi, MTSAS giriş belgesi yerleri, sürücü kursu sınav yerleri, direksiyon sınav yerleri, sürücü kursu belgesi, ehliyet sınavı belgesi, sürücü kursu sınav belgesi, ehliyet sınav belgesi, ehliyet sınav yeri öğren, 2012 ehliyet sınav giriş yerleri, 14 Nisan 2012 ehliyet sınav giriş yerleri, 14.04.2012 ehliyet sınav yerleri, 2012 ehliyet sınav giriş belgesi, 14.04.2012 ehliyet sınav giriş belgesi, 14 Nisan 2012 ehliyet sınav giriş belgesi

5 Nisan 2013 Cuma

Antalyanin turistik yerleri antalya resimleri antalyada turistik yerler


Antalyanın Tarihi Turistik Yerleri Forum Alev
ALANYA KALESİ : Surlarının uzunluğu 6.5 kilometreyi bulan Alanya Kalesi, denizden 250 metreye kadar yükselen yarımada üzerindedir. Kandeleri adıyla da bilinen Alanya yarımadasındaki yerleşim, Helenistik döneme kadar inmekle birlikte günümüze kalan tarihi dokusu 13. yüzyıl Selçuklu eseridir. Kale, 1221 yılında kenti alıp yeniden inşa ettiren Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır. Kalenin 83 kulesi ve 140 burcu vardır. Ortaçağda surların içine yerleşmiş kentin su gereksinimi sağlamak üzere 400’e yakın sarnıç yapılmıştır. Sarnıçların bir kısmı günümüzde de kullanılmaktadır. Surlar, planlı bir şekilde Ehmedek, İçkale, Adam Atacağı, Cilvarda burnu üstü, Arap Evliyası Burcu ve Esat Burcu’nu inerek Tophane ve Tersane’yi geçip Kızılkule’de son bulacak şekilde inşa edilmiştir. Yarımadanın zirvesinde açık alan müzesi olarak değerlendirilen içkale bulunmaktadır. Sultan Alaaddin Keykubat sarayını burada yaptırmıştır. Kalede yerleşim günümüzde de sürmektedir. Ahşap ve kagir tarihi evlerin önünde tahta tezgahlarda ipek ve pamuklu dokuma yapılmakta, değişik figürlerde su kabakları boyanmakta, küçük bahçelerde otantik yemek servisi verilmektedir. Ayrıca kaleye çıkan yol üzerinde ve limana egemen yamaçlarında restoran ve kafeteryalar vardır. Kale taşıt trafiğine açıktır. Yürüyerek ise yaklaşık 1 saatte çıkılabilir.


KIZILKULE : Limandadır. Kentin sembolü olan sekizgen planlı yapı 13. yüzyıl Selçuklu eseridir. 1226 yılında Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından Sinop Kalesi’ni yapan Halepli yapı ustası Ebu Ali Reha el Kettani’ye yaptırılmıştır. İnşaat sırasında belli bir yükseklikten sonra taş blokları kaldırmak güç olduğu için üst kısmı pişmiş kırmızı tuğlalarla yapılmış ve bu nedenle Kızılkule adını almıştır. Kule duvarlarında antik çağdan kalma mermer bloklar görülmektedir. Sekizgen planlı ve her bir duvarı 12.5 metre genişliğinde olan kulenin yüksekliği 33 metre, çapı 29 metredir. İçinde zemin dahil beş kat vardır. Kulenin üstüne yüksek aralıklı ve 85 basamaklı taş merdivenle çıkılır. Kulenin tepeden aldığı güneş ışığı birinci kata kadar ulaşır. Kulenin ortasında bir sarnıç bulunur. Kule denizden gelecek saldırılara karşı limanı ve tersaneyi korumak amacıyla yapılmış ve yüzyıllar boyunca askeri amaçla kullanılmıştır. 1950’li yıllarda onarılan kule 1979 yılında ziyarete açılarak birinci katı Etnoğrafya Müzesi’ne dönüştürülmüştür. 


TERSANE : Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın kenti almasından altı yıl sonra Kızılkule’nin yakınında 1227’de yapımına başlanmış ve bir yılda bitirilmiştir. Kemerli beş gözden oluşan tersanenin denize bakan cephesi 56.5 metre, derinliği 44 metredir. Tersane için seçilen yer, gün ışığından en fazla yararlanılacak şekilde planlanmıştır. Tersanenin giriş kapısındaki yazıt, Sultan Keykubat’ın armasını taşır ve rozetlerle süslüdür. Alanya Tersanesi, Selçukluların Akdeniz’deki ilk tersanesidir.


Daha önce Karadeniz’de Sinop Tersanesini yaptıran Alaaddin Keykubat, Alanya Tersanesi ile “iki denizin sultanı” unvanını almıştır. Tersanenin bir yanında mescit öteki yanında muhafız odası bulunur. Gözlerden birinde de zaman içinde körlenmiş bir kuyu vardır. Denizden teknelerle ya da Kızılkule’nin yanındaki surlardan yürüyerek ulaşılan Tersane’ye giriş ücretsizdir. 


TOPHANE
Tersane’nin bitişiğinde denizden 10 metre yüksekliğinde bir kayaya tersaneyi korumak amacıyla yapılan Tophane vardır. 1227 yılında kesme taştan inşa edilen üç katlı ve dikdörtgen planlı yapıda aynı zamanda savaş gemileri için top döküldüğü bilinmektedir. Tersane ve Tophane’nin Kültür Bakanlığı ve Alanya Belediyesi tarafından bir Denizcilik Müzesi’ne dönüştürülmesi için çalışmalar sürmektedir. 


EHMEDEK
Kale’nin kuzey yamacında Bizans döneminden kalan küçük kalenin yerine Selçuklu döneminde “orta kale” olarak yeniden inşa edilmiştir. Giriş kapısındaki kitabeden 1227 yılında yapıldığı anlaşılmaktadır. Adını, Selçuklu döneminin inşaat ustası “Ehmedek”ten aldığı sanılmaktadır. Üçer kuleli iki bölümünden oluşan orta kale, kara saldırılarına karşı stratejik bir yerde ve aynı zamanda sultanın sarayının bulunduğu iç kaleyi de koruyacak konumdadır. Kulelerin günümüze kadar gelen duvarları Bizans döneminde kayalardan yontularak yapılmıştır. Orta kalenin içindeki üç sarnıç günümüzde de kullanılmaktadır. Kale duvarlarında Selçuklu döneminden kalma gemi resimleri vardır. 


SÜLEYMANİYE CAMİSİ : Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad tarafından kentin yeniden düzenlenmesi sırasında 1231 yılında kalenin zirve kısmında, İçkale’nin hemen dışında yaptırılmıştır. Ancak sonraki yıllarda cami yıkılmış ve 16. yüzyılda Osmanlı döneminde Kanuni Sultan Süleyman tarafından tekrar yaptırılmıştır. Tek minareli cami, Alaaddin, Kale ya da Süleymaniye adıyla anılır. Yapı moloz taştan ve kare planlıdır. Sekizgen kasnak üzerine, kiremitli bir kubbesi vardır. Kubbenin askılık görevi üstlenen kısmına akustiği sağlamak için 15 küçük küp yerleştirilmiştir. İbadet sırasında bu özellik ortaya çıkmaktadır. Son cemaat yeri, dört ayak üzerine kiremitli üç kubbe ile örtülüdür. Kapı ve pencere kapakları Osmanlı döneminin ahşap oyma işçiliğinin güzel bir örneğidir. 


BEDESTEN : Kale içinde, Süleymaniye Camisi yakınındadır. 14. ya da 15. yüzyılda Karamanoğulları döneminde çarşı veya han olarak yapıldığı sanılmaktadır. Kesme taştan dikdörtgen planlı bir yapıdır. 26 odası vardır ve 13 metre genişliğinde 35 metre uzunluğunda bir avluya sahiptir. Tarihi bina günümüzde otel, restoran ve kafeterya olarak kullanılmaktadır. Avluya açılan orta çağ dükkanları, otel odası olarak düzenlenmiştir. Bahçe kısmında, merdivenle inilen büyük bir sarnıç vardır. Bahçenin manzarası, bir yanıyla yukarıdaki kale surlarına, aşağıdaki Akdeniz’e ve kumsala bir yanıyla da Toros dağlarına hakimdir. Bedesten, işletmecisinden izin alınarak gezilebilir. 


DARPHANE : Yarımadanın ucunda, uzunluğu 400 metreyi bulan sarp kayalıklardan oluşan Cilvarda burnu üzerindeki yapılardır. Halk arasında “darphane” olarak anılmasına karşın kesme taştan inşa edilmiş binalarda para basılması söz konusu değildir. 11. yüzyıldan kalma taş yapılardan biri küçük bir kilisedir, diğerlerinin ise manastır olarak kullanılma olasılığı yüksektir. Küçük kilisenin kubbesi ayakta durmaktadır. Kayaların üstünde bir de sarnıç vardır. Cilvarda burnundaki yapılar topluluğuna İç Kale’den kayalara oyulmuş basamaklarla bir yol bulunmasına karşın yol günümüzde kullanılamaz durumdadır. Denizden çıkış ise zor ve tehlikelidir. Gerek İç Kale’den seyredildiğinde gerekse denizden teknelerle burnu dönerken, etkileyici bir görüntüsü vardır. 


AKBEŞE SULTAN MESCİDİ : Kale içinde, Bedesten’in batısında, Süleymaniye Camisi’nin 100 metre kadar ilerisindedir. Alaaddin Keykubat’ın Alanya Kalesi’ndeki ilk kumandanı Akşebe Sultan tarafından 1230 yılında yaptırılmıştır. Dışı kesme taş, içi ve kubbesi tuğla örülüdür. Kare planlı ve iki odadan oluşur. Odalardan biri mescit, diğeri Akşebe Sultan’ın mezarının bulunduğu türbedir. Türbede, üç mezar daha vardır. Eski kalıntılardan mescidin apsisinin çinili olduğu anlaşılmaktadır. Kitabesinde “Tanrı yerin ve göklerin gaiblerini bilir. Allah’ın mescitlerini ancak O’na ve ahiret gününe inananlar imar ederler. 1230 yılında yüce sultan Alaaddin’in günlerinde Tanrı’nın rahmetine muhtaç zayıf kulu Akbeşe yaptırdı” yazmaktadır. Mescidin birkaç metre uzağında moloz taştan kaide üzerinde tuğla gövdeli silindirik bir minaresi bulunur. Şerefe kısmında biten minarenin ilginç bir görüntüsü vardır. 


ANDIZLI CAMİ : Tophane Mahallesi’ndedir. Adını hemen yanındaki andız ağacından alan cami 1277 yılında Emir Bedrüddin tarafından yaptırılmıştır. Emir Bedrüddin Camisi de denir. Selçuklu döneminin özgün mimari özelliklerini taşır. Kesme taştandır, yüksek olmayan bir minaresi vardır. Minberi, Selçuklu tahta oymacılık sanatının en güzel örneklerinden birini yansıtır. Camiye, Kızılkule’nin yanından aşağı kapı yoluyla gidilir. 


SİTTİ ZEYNEP TÜRBESİ : Kale’ye çıkan yol üzerinde, büyük bir kayanın üzerindedir. Selçuklu ya da Osmanlı döneminden kaldığı tahmin edilmektedir. Yapı, kare planlı ve kubbeli iki odadan ibarettir. Odalardan birinde uzunca bir sanduka vardır; diğer oda boştur. Evliya Çelebi, binanın Bektaşi tekkesi olduğunu yazar. Sitti Zeynep hakkında kesin bir bilgi yoktur. Kanuni Sultan Süleyman dönemi Osmanlı vakıf defterlerinde türbeye ait vakfın adı “Sitti Zeynep bin’t Zeynülabidin” olarak geçmektedir. Türbede mezarı bulunan kişinin bir eren olduğu sanılmaktadır. Türbenin bulunduğu kayanın içine antik çağda ikişer metre uzunluğunda üç lahit oyulmuştur. Antik mezarlar, bir dönem su deposu olarak kullanılmıştır. 


HIDRELLEZ KİLİSESİ : Alanya merkezine 10 kilometre uzakta Hacı Mehmetli Köyü sınırları içinde Hıdır İlyas mevkiindedir. Akdeniz’e gören bir yamaç üzerine 19. yüzyıl başında kurulduğu sanılan kilise, günümüzde de Hıristiyan ve Müslüman ziyaretçiler tarafından ibadet amacıyla kullanılmaktadır. Çatısı kagir, duvarları taş ve küçük bir apsisi olan kilise dikdörtgen planlıdır. Kilisenin içinde ahşap süslemeli bir ara kat vardır. Duvarlardaki freskolar bozulmuştur. Kilisenin 1873 yılında onarım gördüğü kitabesinden anlaşılmaktadır. Alanya Müzesi’nde sergilenen kitabe, Grek abecesi ile Türkçe (Karamanlıca) yazılmıştır. Kilise, Alanya’da yaşayan ve Türkçe konuşan Ortodoksların 1924 yılındaki mübadelede Yunanistan’a gitmeleriyle kapanmıştır. Yanında su kaynağı bulunan Hıdrellez Kilisesi’nin bir adı da Agios Georgios Kilisesi’dir. Kilisenin benzerlerine Antalya Kaleiçi’nde de rastlanmaktadır. Ören yerine giriş ücretsizdir. 


ŞARAPSA HANI : Alanya’nın 13 kilometre batısında şehirlerarası karayolu üzerinde 13. yüzyıldan kalma bir yapıdır. 1236-1246 yılları arasında Selçuklu Sultanı olan Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından tarihi ipek yolu üzerinde kervansaray olarak yaptırılmıştır. Bir dönüme yakın araziye inşa edilen yapının duvarları iri kesme taşlarla örülüdür. Orta çağın önemli konaklama merkezlerinden bir olan kervansaray günümüzde eğlence merkezi olarak kullanılmaktadır. 


ALARA KALESİ : Alara Kalesi, Alanya’nın 37 kilometre batısında, denizden 9 kilometre içeride Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından 1232 yılında yaptırılmıştır. İpekyolu üzerindeki kalenin işlevi, Alara Çayı kenarındaki handa mola veren kervanların güvenliğini sağlamaktır. Kale 200 metreden 500 metreye kadar çıkan sarp bir tepe üzerinde kurulmuştur. Görkemli bir görüntüsü vardır. Dış ve iç kale olarak iki kısımdır. 120 basamaklı karanlık bir dehlizden kalenin içine girilir. Ören yeri olarak düzenlenerek ziyarete açılmadığı için yaban otları ve yıkıntılara dikkat etmek gerekir. Kalenin içinde kayalar oyularak tüneller yapılmıştır. Kalıntılar arasında küçük bir saray, kale görevlilerinin odaları, cami ve hamam vardır. Surları ve patikaları izleyerek Alara Kalesi’nin zirvesine çıkmak isteyenlerin en az bir saatlik tırmanışı göze almaları ve buna göre donanımlı olmaları gerekir. Zirvedeki manzara ise yorgunluğa değecektir. 


ALARAHAN : Alara Kalesi’ne 800 metre uzakta bir düzlükte ve Alara Çayı kıyısındadır. Tümüyle kesme iri taşlarla 2 bin metrekare üzerine kervansaray olarak inşa edilmiştir. 1231 yılında yapılan han birkaç yıl önce onarılmış ve bugün restoran ve alışveriş merkezi olarak kullanılmaktadır. Kervansarayın nöbetçi kulübesi günümüzde de özelliğini korumaktadır. Kervansarayın ikinci kapısı, yolcuların kalacağı mekanlara açılır. Uzun bir koridorun iki yanında odacıklar bulunur. Kervansarayın içinde çeşme, mescit ve hamam vardır. Yapının onarımı sırasında ortaya çıkan taş ustaların imzaları da dikkat çekicidir. Alaaddin Keykubat, Alanya’daki kitabelerde kendisini “Kara ve iki denizin sultanı, Arap ve Acem ülkesinin sahibi” olarak nitelerken, Alarahan’daki kitabesinde “Rum, Şam, Ermeni ve Frenk memleketlerinin fatihi” ünvanını da almıştır. Alarahan’a giriş ücretlidir. Handaki restoranın yanı sıra Alara Çayı’nın kenarındaki küçük kır lokantalarında da yemek yenilebilir ve servis yapılıncaya kadar çayda yüzülebilir. 


KARGI HAN : Alanya’nın batısında, Kargı çayının kuzeyindedir. Hanın kitabesi olmadığı için yapım yılı hakkında bilgi yoktur. 46 metre eninde, 50 metre boyunda taş yapıdır. Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Akdeniz ile İç Anadolu’yu bağlayan yol üzerinde, Kesikbel mevkiinde kervansaray olarak kullanıldığı sanılmaktadır. Odalarının hepsinin tavanında hava bacaları bulunmaktadır ve odalar orta avlunun etrafında sıralanmıştır. Kapının karşısında taştan oyulmuş sabit hayvan yemlikleri bulunur. Yapı harap durumdadır. 

3 Nisan 2013 Çarşamba

Real Madrid Galatasaray maçını izle seyret R.Madrid Gs maçını izle özet izle


Real Madrid Galatasaray çeyrek final ilk maçı 3 nisan 2013 çarşamba akşamı saat 21.45 te oynayacak.
Real Madrid Galatasaray maçı D-SMART tan canlı olarak yayınlanacak fakat bazı yabancı uydu kanalları maçı canlı olarak verecek. Real Madrid Galatasaray çeyrek final maçını kanallar şifreye girmediği takdirde izleyebilirsiniz.

Rah-e-Farda TV Frekans Bilgileri
11988 POL : H SR : 2222 FEC : 5/6
AZTV CANLI YAYIN BİLGİLERİ
AZ TV Frekans Bilgisi:
Gs R.Madrid maçını Az Tv kanalı canlı olarak yayınlıyor , Azerbaycan kanalı olan AzTv' Türksat 3A -2A 42E Uydusundan yayınlanıyor..
Frekans : 10966 H 12800
Fec : 5/6
Biss key : 1234560065432100
ZDF CANLI YAYIN BİLGİLERİ
ZDF TV Frekans Bilgisi:
13 E (Doğu) Hotbird: 11054 H 27500 5/6
19.2 E (Doğu) Astra (1L); 10964 H (Analog)
19.2 E (Doğu) Astra (1H); 11954 H 27500 (3/4)
İdman TV CANLI YAYIN BİLGİLERİ
İdman TV Biss Key : 3453450034534500
IDMAN TV Frekans: 10969 H – Yatay Dogu 11200 5/6 408 456 Türksat 3A
Satellite: Turksat 3A
Orbital position: 42°E
Downlink Frequency: (MPEG-2) f = 10965 MHz
Polarization: H
Symbol rate: 12800 Msymbol/s
(FEC-5/6) PID Video: 4130, Audio-4131
Club RTL CANLI YAYIN BİLGİLERİ
Club RTL kanalı Hotbird uydusu üzerinde hizmet veren bir kanaldır. Şampiyonlar ligi karşılaşmalarını ekranlara getirmektedir. Club RTL frekans bilgilerine bu sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
UYDU: Hot Bird 6/8/9 at 13.0°EFREKANS: 11240POL: VerticalFEC: 3/4Symbom Rate: 27500
Receiver üzerinde kanal taraması yaparken Network Search (Şebeke Tarama) açık konuma getiriniz.
HRT 2 CANLI YAYIN BİLGİLERİ
HRT 2 kanalı Hotbird uydusu üzerinde hizmet veren bir kanaldır. Şampiyonlar ligi karşılaşmalarını ekranlara getirmektedir. HRT 2 frekans bilgilerine bu sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
UYDU: Hot Bird 6/8/9 at 13.0°EFREKANS: 12520POL: VerticalFEC: 3/4Symbol RateR: 27500
Receiver üzerinde kanal taraması yaparken Network Search (Şebeke Tarama) açık konuma getiriniz.

Gülhane Parki İstanbul Gülhane parki resimleri Gülhane parki fotoğraflari




Birazda Ansiklopedik Bilgiler;

Gülhane parkı,İstanbul'un en eski parklarından biridir. Sarayburnu, Topkapı Sarayı ve Çizme Kapısı arasında bulunan hafif eğimli alanda yer almaktadır. Gülhane diye anılmasının sebebi, içinde Topkapı Sarayı'nın gül bahçeleri olduğundandır. 

Bizans döneminde askeri depoların ve kışlaların bulundugu Gülhane'ye daha sonra Mangana Sarayı yapılmıştır. Aynı zamanda bu çevrede Hagios Georgies Manastırı ve Panagia Hodegetria Ayazması'nın bulunması nedeniyle bu bölge kutsal sayılırdı.

 İstanbul'un Osmanlılar tarafından fethinden sonra Fatih Sultan Mehmed Sarayburnu'nu surlarla çevirerek Çinili Köşk'ü yaptırdı. Burada güreş, cirit gibi eğlence ve gösteriler yapılırdı. Yapılan önemli gösterilerin anısına Gülhane'ye birçok nişantaşı dikildi.

III. Murad için Sadrazam Sinan Paşa buraya ünlü İncili Köşk'ü yaptırdı. Gülhane'deki bahçelerin ve sarayların temizliği için Bostancı Ocağı'ndan Gülhane Ocağı denen bir bölük ayrılmıştır. 

İstanbul'da ilk ciddi imar çalışmaların yapıldığı 1776 yılında Fransız Kauffer'e yaptırılan imar kapsamına Gülhane'de alındı ancak uygulamaya geçilemedi.

1839 tarihinde Tanzimat Fermanı'nın Gülhane'de okunmasından dolayı, bu fermana; Gülhane Hattı Humayunu da denir.

 II. Abdulhamid 1880'lerde ilk büyük müzenin burda yapılmasına izin verdi. Müze-i Humayun'un yapılması sırasında bahçe düzenlemesi yapıldı ve müzeyle birlikte halka açıldı.

 Atatürk, 24 Kasım 1928'de Gülhane'de düzenlenen törende "Başöğretmen" sanını alarak Latin harflerini halka tanıttı ve burada ilk dersini verdi.


Öncesini merak ediyorsanız ;

Bizans döneminde askeri depolar mevcuttu bu toprakta, sonra değerini bilen çıktı Mangana Sarayı yapıldı. Hagios Georgios Manastırı ile Panagia Hodegetria Ayazması da yakınlarda olduğundan, aslında kutsal bir toprak parçasıydı sözünü ettiğimiz.

Fatih gemileri karadan geçirmek suretiyle kentte yepyeni bir dönemi başlattığında Sarayburnu’nu surlarla çevirmekle kalmayıp, bir de Çinili Köşk ilave ettirdi içine. Tahta kaftanı değen değiştikçe, İncili Köşk, İshakiye Kasrı, Mermer Köşk, Gülhane Köşkü izledi onu.

Fakat Topkapı Sarayı gözden düşüp de padişahlar Dolmabahçe Sarayı’na prim vermeye başlayınca, Gülhane’nin de fiyakası azaldı. Köşkler yıkıldı ve hatta sökülen ağaçlar oldu.1839’da tarihe “Gülhane Hatt-ı Hümayunu” olarak geçen Tanzimat Fermanı’nın, bizzat Mustafa Reşit tarafından halka hitaben okunması, Gülhane Parkı’nı yeniden getirdi akıllara.

Osmanlı Devleti’nin siyasal, toplumsal ve ekonomik alandaki yeniliklerini halka duyurmak için seçtiği yer burasıydı; Abdülmecid Gülhane Kasrı’ndan olan biteni gözlüyordu. Sonrasında II. Abdülhamid’in 1880’li yıllarda ilk büyük müzenin yapılması için uygun gördüğü yer yine Gülhane Parkı oldu. Sonra zaten Osmanlı’nın hali mi kaldı ki, Gülhane ile ilgilensin...

İstanbul Gezi Yerleri İstanbulda Görülmesi Gereken Yerler İstanbul Fotoğrafları


Adile Sultan Sarayı


Kandilli’de bulunan Adile Sultan Sarayı, Sultan Abdülaziz tarafından 1876 yılında Sarkis Balyan’a yaptırıldı. Sarayı çevreleyen koruluğa sahil yolundaki kapısından giriliyor. Saray, Adile Sultan tarafından ölümünden önce, 1899’da kız okulu olması isteği ile Milli Eğitim’e bağışlandı. Kandilli Kız Lisesi olarak kullanıldığı dönemde geçirdiği büyük yangın sonrasında restore edildi. Bahçesinde Borsa Restaurant var.




Ahmet Afif Paşa Yalısı


Yeniköy sahilinde yer alan Ahmet Afif Paşa Yalısı'nın ilk sahibi, Koca Reşit Paşa'nın kızı Ferendiz Hanım. Muhayyeş Yalısı olarak anılan yapının her katı farklı bir stile sahip. Bir zamanlar Yeşilçam filmlerine set olarak kiralanan yalıda, 80’lerin ortasından itibaren 17 yıl Uzan ailesi oturdu. 2006’da TMSF’nin kontrolüne geçen yalıda ‘Binbir Gece’, ‘Aşk-ı Memnu’ gibi diziler çekildi. Burada Agatha Christie'nin konuk edildiği de söyleniyor.




Alman Çeşmesi




İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’nda, Sultan I. Ahmed Türbesi’nin karşısında yer alan tarihi çeşme, Alman İmparatoru II. Wilhelm'in sultana ve İstanbul’a hediyesi. II. Wilhelm’in 1898 yılında yaptığı ziyaretin anısına ithaf edilmiş. Çeşmenin kagir ve metal yapısı Almanya’da hazırlanmış, gemiyle İstanbul’a taşınmış ve 1901’de monte edilmiş. Koyu yeşil renkli kolonları, nakışlı kemerleri ve bakır kaplı kubbesi, çeşmenin en görkemli özelliklerinden.


Amcazade Yalısı





Boğaziçi’nde Anadoluhisarı’nın kuzeyinde bulunan yalı,1699 tarihinde inşa ettirilmiş. İstanbul'daki en eski konut olan yalı, Köprülü ailesinden Sadrazam Amcazade Hüseyin Paşa için yapılmış. Orijinali çok daha büyük bir kompleks olan yalıdan günümüze divanhanesi kalmış. Karlofça Antlaşması’nın taslakları bu yalıda hazırlanmış. 1877-1878 Rus Savaşı sırasında buraya yerleştirilen göçmenler nedeniyle tahrip olmuş. Yalı, şu anda restore ediliyor.





Arkeoloji Müzesi




Arkeoloji Müzesi, 19. yüzyılın sonlarında Osman Hamdi Bey tarafından kurulmuş ve 1891’de ziyarete açılmış. Dört bölümden oluşan müzede, Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yer alan tüm medeniyetlere ait eserler sergileniyor. Müze pazartesi günleri hariç her gün 09.00-19.00 saatlerinde açık



Aya İrini Kilisesi




Topkapı Sarayı'nın dış avlusunda yer alan ve en büyük Bizans kilisesi olan Aya İrini, günümüzde müze olarak İstanbulluların karşısına çıkıyor. 4. yüzyıl başlarında yapılan Aya İrini, Türkiye'deki müze çalışmalarının ilk başladığı mekan. Aya İrini, 1973’ten beri başta klasik müzik konseri olmak üzere, pek çok sanat aktivitesine ev sahipliği yapıyor.




Ayasofya Müzesi





Bizans İmparatoru I. Jüstinyen tarafından 532-537 yılları arasında kilise olarak inşa edilen, Osmanlı döneminde camiye çevrilen Ayasofya, bugün müze olarak hizmet veriyor. Ayasofya, mimarisi, kubbesinden akan ışık seli ve mozaik süslemeleri ile ziyaretçilerini büyülüyor. Müze pazartesi hariç her gün 09.00-19.00 saatlerinde açık.